Participatie agenda

Tijdens het maken van de gebiedsvisie en het doorlopen van de m.e.r. kunt u op verschillende momenten uw mening delen (participatie). Hiervoor gebruiken we de OpenLabs, BuitenLabs en BinnenLabs. Meer informatie over deze Labs vindt u op de pagina participatie.

Hieronder zijn de momenten weergegeven waarop u kunt meedoen. Als de onderwerpen voor de OpenLabs bekend zijn, ziet u ze hier.

Wilt u een melding ontvangen wanneer er nieuwe informatie op dit digitaal platform wordt geplaatst? Meld u dan aan via dit formulier.

Fase 1: Inventarisatie

December 2020: We hebben een BinnenLab en BuitenLab gehouden.

Januari 2021: We hebben een vervolg op het BuitenLab van December 2020 gehouden.

Fase 2: Varianten

Februari 2021: Tot en met 18 maart kunt u via deze interactieve kaart een reactie achterlaten. U kunt dan zelf op de kaart een plaats aanwijzen waarover u uw reactie wilt geven (binnen het plangebied voor de gebiedsvisie Rivieroevers Ridderkerk). Uw opmerking plaatst u binnen een aantal vastgestelde onderwerpen. Alle reacties zullen we later behandelen in online-bijeenkomsten.

Maart 2021: We doorlopen het officiële (formele) participatieproces waarin iedereen zijn mening kan insturen over de 'Notitie Reikwijdte en Detailniveau' (m.e.r.).

Fase 3: Scenario's

April/mei 2021: We organiseren een BinnenLab en een BuitenLab.

Fase 4: Visie

Juli 2021: We houden een BinnenLab en een OpenLab.

3e kwartaal 2021: We doorlopen het officiële (formele) participatieproces waarin iedereen zijn mening kan insturen over de gebiedsvisie en PlanMER (m.e.r.).

4e kwartaal: De gemeenteraad maakt de gebiedsvisie en het PlanMER definitief.

Via deze website en via (sociale) media nodigen wij u uit voor de Buitenlabs. Wanneer u nu al een vraag heeft of een opmerking, kunt u contact opnemen met Anja van Mill: A.v.Mill@bar-organisatie.nl